Tek Rent A Car

UYGUN FİYATI İLE YENİ FORD MONDEO

Avrupa’nın en çok satan orta sınıf araçların bakında gelen Ford Mondeo, yeni modeli ile 2014’ün sonlarına doğru galerilerde yerini alacak. Trend ve Titanium versiyonları ile piyasaya çıkarılacak olan yeni Mondeo, benzinli 1,5 ve 2,0 Eco Boost motor seçeneklerine sahip olacak 2015 yılı içerisinde de 1,0 motorlu daha ekonomik versiyonu da satışa çıkarılacak. Modelin benzinli modellerinin dışında, 450Nm tork gücüne sahip ve 200 beygirin üzerinde 2,0 TDCI ve 1,6 TDCI motorlu versiyonları da aynı anda sunulacak.

Yeni Mondeo’ nun en çok dikkat çeken versiyonu ise kesinlikle 4x4 opsiyonlu modeli olarak gözüküyor. Tasarım olarak ise geleneksel Mondeo çizgisi korunmakla birlikte, aracın genel hatları daha yuvarlak ve daha dolgun olarak tasarlanmış. Yeni Mondeo’ da şehir içi kullanımı kolaylaştıracak birçok farklı donanım bulunmakta. Yokuş kaşlık desteği, üst düzey güvenlik donanımı, geri görüş kamerası ve otomatik klima bunlardan bazıları. Diğer modellerden farklı olarak geliştirilen teknoloji ise, tampondaki radar sistemi ve ön camdaki görüntüleme sistemi ile koordineli olarak çalışan yaya tespit sistemi.

Bu yeni teknoloji ile aracın önüne çıkma ihtimali olan yayaları uyarı sistemi ile sürücüye gösteren sistem, sürücünün tepki vermemesi halinde otomatik olarak çalışarak gerekli frenleme işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca şerit takip sistemi, şişebilen emniyet kemerleri gibi üst düzey güvenlik donanımları da ayrıca sunuluyor. Yeni Fiat Mondeo’ un Avrupa satış fiyatı başlangıç seviyesinde 27 bin Euro olarak belirlendi.