Tek Rent A Car

YENİ KİA SORENTO İNCELEMESİ

Dünyayı saran ekonomik durgunluktan en çok payını alan sektörlerin başında otomotiv gelmektedir. Otomotiv sektöründeki bu karamsar havayı dağıtacak gelişmelerden biri de Paris’te geleneksel olarak düzenlenen Paris Motor Show olacak. Bu Ekim ayında düzenlenecek fuarda birçok markanın yeni model tasarımları sergilenecek. Yine birçok firmanın sansasyon yapacağı fuarda, Kia firması da Yeni Kia Sorento ile otomobil severlerle buluşuyor.

Kia Sorento’nun yanısıra Ekim ayındaki fuarda Rio ve Venga modellerinin yeni halleri tanıtılacak. Artık eski diyebileceğimiz Sorento’nun en beğenilen tarafları iyi seyreden motor performansı, teknoloji kullanımı ve ergonomi rahatlığı olmuştu. Bu hususlar başarılı olduğundan aynen Yeni Sorento için de dikkate alındı. Bununla birlikte iç donanım konforunun daha güçlü yansıtılacağını belirtmek gerekir. Ergonomik işlevsellik düzeyi de artırıldı. Dış tasarımda dikkat çeken ön ızgara, far stili ve arka hat tasarımlarının Kia Cross GT Concept modelinden esinlendiği de dikkatlerden kaçmıyor.

Aerodinamik hatlar daha belirgin ve yenilenmişken, iç kabindeki işçilik ve malzemedeki kalite artışı önemli artıları olmuş. Yeni Sorento’da Çevresel Görüş Kamera Sistemi de getirilmiş. Ayrıca Akıllı Elektrikli Bagaj Kapağı da konulmuş. Öncekine kıyasla uzunluğu daha fazla model olup bagaj hacmi de 605 litreye çıkarılmış. İç kabin açısındansa 5 ve 7 koltuk opsiyonları sunuluyor. Motor seçeneklerine gelince: 2,4 GDI benzinli motor, 2,2 ve 2,0 turbo dizel motor. Sorento ile dizele ağırlık verildiği görülüyor. Yeni Sorento’nun satışa sunulması beklenen tarih ise 2015’in ilk yarısı olarak planlandı.