Tek Rent A Car

YENİ MODEL YAKIT CİMRİSİ; PEUGEOT 308

Yeni tasarımı ve geliştirilen dış görünümüyle Peugeot 308 Türkiye pazarında da görücüye çıkarıldı. 86 bin TL satış fiyatıyla satışa sunulan yeni model hatchback Peugeot 308 ise, 15 Ekim tarihinde galerilerde yerini alacak. PureTech teknolojisi ile üretilen yeni 308, 1,2 benzinli motoru ile öne çıkıyor. Araç, 230 nm tork ve 130 beygir üreten motor 6 ileri manuel vites ve 6 ileri otomatik şanzıman seçeneğine sahip.

Saatte 210 Km hıza ulaşabilen yeni hatchback Peugeot 308, hızlı ivmelenme ve yüksek performansına rağmen 4,5 ile 5 litre arasında yakıt tüketimi ile sınıfındaki araçlar ile kıyaslandığı zaman bir hayli cimri bir tüketime sahip. Peugeot 308’in başlangıç modeli 51 bin TL satış fiyatı ile piyasaya sürülmeyi beklerken, yeni nesil benzinli modeli otomatik vites seçeneği ile 61 bin TL gibi bir fiyat ile piyasaya sunulacak.

Yeni nesil Peugeot 308, rampa kalkış desteği, üst düzey güvenlik donanımları, geliştirilmiş ön konsol, otomatik klima ve ESP gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Ülkemizde artan yakıt fiyatları nedeniyle birçok araç kullanıcısının daha verimli çalışan ve daha az yakıt tüketimi sağlayan araçlara yöneldiği düşünüldüğünde Peugeot 308 kesinlikle önemli bir avantaja sahip olarak gözüküyor. Sadece makul yakıt tüketimi değil özellikle 0-100 kilometre aralığını oldukça yüksek performans ile tamamlaması ile de bir hayli öne çıkıyor.